Fodbold

 Vi kæmper rigtig hårdt for at holde på vores medlemmer, der er så mange muligheder både her i byen men også i Herning. På en måde tror jeg vi ville være bedre stillet, hvis vi lå mere øde, men omvendt er det også med til at holde os skarpe. Vi skal sørge for, at der sker nogen ting, fortæller Torben Halkjær, der er klubbens repræsentant i FCMs Klubsamarbejde. 

Studsgård GIF har i øjeblikket omkring 150 fodboldspillere på otte ungdoms- og to seniorhold. Det er næsten hver tredje indbygger i byen, og antallet har da også været stigende de senere år. Så meget, at klubben har været nød til at udvide. 

- Vi prøver at lave gode rammer for spillerne, så vi har lige fået udvidet og moderniseret klubhuset. Vi har også fået en ekstra bane, og vi håber naturligvis at det kan være med til at gøre det attraktivt at spille fodbold hos os, fortæller Torben Halkjær. 

Klubben forsøger også at skabe liv, ved at være vært for både store og små arrangementer. Studsgård GIF har været vært ved DGI-stævner for hele landsdelen, og har også lagt baner til FCMs talentudtagelse. 

- Vi kaster os lidt ud i det, og har holdt stævner, hvor der har været rigtig mange hold. Det er meget stort for os, og det gør bare, at der kommer til at ske noget, der er lidt udover det almindelige. Jeg tror det er noget af det, der skal til, for at holde på medlemmerne, siger Torben Halkjær. 

De medlemmer, der forlader klubben, gør det ofte for at søge større sportslige udfordringer. Studsgård GIF har nemlig kastet sig over breddefodbolden, og det betyder, at der skal være plads til alle. 

- Bredden er det primære mål for os. Vi har ingen ambitioner om at komme på et højere sportsligt niveau, og derfor er det også helt fint med os, hvis der er spillere der tager til Herning for at prøve talentet af. Det glæder os bare utrolig meget, hvis der er nogen af vores spillere, der kan begå sig på højere niveau andre steder, fortæller klubrepræsentanten. 

Men det er ikke nødvendigt at forlade klubben for at få større udfordringer. Studsgård GIF sender også egne talenter af sted til FCMs Fodboldskoler, og det er en stor oplevelse for spillerne. 

- De får rigtig meget ud af det. De kommer til at kæmpe mod spillere på et højere niveau, og så får de en masse inspiration, de kan tage med hjem til klubben. Og så er det bare en stor ting for dem, at være med hos FCM, siger Torben Halkær. 

I det hele taget er klubben glade for at være en del af det midtjyske fodboldsamarbejde. Som på andre områder forsøger man at udnytte alle mulighederne – trænerne kommer på FCM-kurser, og spillerne er vokset op med FC Midtjylland i baghaven.

- FC Midtjylland betyder rigtig meget herude. Vi kan se lysmasterne på MCH Arena, når vi træner – og der er rigtig mange herfra, der har sæsonkort til kampene. Derfor er det også helt naturligt for os at være en del af det sammenhold, slutter Torben Halkær.